Meistä

NL Lutikkapalvelu on lutikoihin erikoistunut yritys, joka tarjoaa kokonaisvaltaista ratkaisua lutikkaongelman kartoittamiseen ja torjuntatoimenpiteiden nopeaan aloitukseen. Ole yhteydessä, niin katsotaan juuri sinulle sopiva kokonaisuus!

Lutikkakoiraohjaaja ja tuholaistorjuntateknikko

Noora Lavonen

Olen NL Lutikkapalvelun yrittäjä. Taustani tuholaistorjunnan parissa alkoi vuonna 2019 alkaessani työskennellä täyspäiväisesti lutikkakoiraohjaajana. Koska pelkkä koiran koulutusosaaminen ei riitä luotettavan työhajun kouluttamisessa, olen perehtynyt lutikoihin ja niiden torjuntaan suorittaen sekä tuholaistorjujan ammattitutkinnon että lukuisia lutikkatorjuntoja asutuissa ja asumattomissa kohteissa. Erikoisosaamiseeni kuuluukin erikoisetsintäkoiran kouluttamisen ja työkäytön lisäksi vahva osaaminen lutikkatorjunnoista.

Lutikkatarkastusten ja -torjuntojen lisäksi tarjoan (erikoisetsintä)koirien koulutuspalveluja - Tmi Noorakki.

KOKEMUS

Tuholaistorjujan ammattitutkinto 2020
Eläintenkouluttajan ammattitutkinto 2023
Viisi työkäyttöön koulutetettua lutikkakoiraa
Kaksi viranomaiskäyttöön koulutettua pelastuskoiraa
Insinööri, bio- ja elintarviketekniikka, AMK (2015)

Työkäytössä olevat koirat

Sileäkarvaiset noutajat Ansa (s. 2020), Hilde (s. 2021) ja Trude (s. 2021) ovat suorittaneet lukuisia tarkastuksia erilaisissa kohteissa. Kokemusta on niin asutuista kuin asumattomistakin asunnoista, hotellihuoneista, laivan hyteistä, käytetyn tavaran liikkeistä, asuntoautoista, matkatavaroista, toimistoista, jne... Tarkastuksia on suoritettu niin torjumattomissa kuin torjutuissakin kohteissa.

Kaikki koirat ovat läpäisseet erilaisia käyttöönottotarkastuksia ennen työnteon aloitusta sekä koirien osaamista on varmennettu säännöllisillä tasontarkastuksilla pitkin työuraa. Käyttöönotto- ja tasontarkastuksissa on varmennettu, että koirat ilmaisevat yksittäisiäkin eläviä lutikoita erilaisista etsintäympäristöistä ja että ne eivät ilmaise esimerkiksi kuolleita lutikoita tai lutikoiden ulostejälkiä.