Lutikkakoiratarkastus

Luotettavampi ja nopeampi lutikkatarkastus: lutikkakoiratarkastus! 


Lutikkakoiratarkastus on koiran ja ohjaajan yhteistyötä, jossa voidaan hyödyntää ohjaajan silmämääräisen tarkastuksen lisäksi koirien hajuaistia. Lutikkakoira on työhön erikoiskoulutettu koira, jonka osaaminen on varmistettu erilaisten varmennusten kautta. Koirien taitotasoa ylläpidetään säännöllisen harjoittelun avulla ja osaaminen varmennetaan säännöllisillä tasontarkastuksilla.

Koirat on koulutettu löytämään jopa yksittäisiä eläviä lutikoita hajuaistinsa avulla. Koiran hyöty on siinä, että sen avulla voidaan tarkastaa alueita rakenteita purkamatta. Kun mahdolliset elävät lutikat paikannetaan tehokkaasti, voidaan torjuntatoimenpiteet aloittaa mahdollisimman nopeasti.

Lutikkakoiratarkastukseen kuuluu aina lutikoita löydettäessä myös torjunnan suorittamisen konsultointi ja ohjeistaminen. Halutessasi voit myös varata kauttamme torjunnan aloitustoimenpiteet tarkastuskäynnille. Suoritamme myös lutikkatorjuntoja erillisinä käynteinä.

Mihin koiraa voi käyttää?

Koiraa voidaan käyttää tapauksissa, joissa ei ole varmuutta onko lutikoita vai ei, tai jos halutaan saada mahdollinen ongelma selvitettyä jo ennen kuin siitä on mitään silmämääräisiä merkkejä. 

Yleisin käyttökohde on lutikkatorjunnassa olevan asunnon naapurihuoneistojen varmentaminen, jotta tiedetään, että ongelma ei ole levinnyt naapuriin tai naapurista. Koiran avulla taloyhtiöt ja hotellit voivat myös tarkastaa useita asuntoja tai huoneita nopealla aikataululla. Näin saadaan varmuus ongelman rajautumisesta ja torjunta saadaan aloitettua kaikkialla, missä sille on tarvetta. Näin hoidetaan lutikkaongelmaa kokonaisuutena.

Jos on epäilys, että tavaroiden (esim. matkalaukkujen tai vaatteiden) mukana on kulkeutunut kotiin lutikoita, on hyvä ottaa koira varmentamaan tilanne. Nopeilla toimenpiteillä ja koiran kyvyllä haistaa yksittäisetkin lutikat päästään ratkaisemaan ongelma jo ennen sen syntymistä. 

Koiran avulla on mahdollista myös varmistaa, etteivät epämääräiset iho-oireet johdu lutikoista. Tällöin tarkastetaan nukkumapaikat ja sohvat mahdollisten lutikoiden varalta.

Koiraa voidaan käyttää myös silloin, kun asunnossa on jo suoritettu lutikkatorjuntaa, ja halutaan saada varmuus, että ongelma on saatu kokonaisuudessaan hoidettua. Koira ei ilmaise kuin eläviä lutikoita, joten sen käyttö on luotettavaa myös kohteissa, joissa on kuolleita lutikoita tai lutikoiden ulostejälkiä.

Koira on pelkkää silmämääräistä tarkastusta tehokkaampi myös tiloissa, joissa tarkastetaan suuria alueita (esimerkiksi toimistotilat tai käytetyn tavaran liikkeet).

Miksi käyttää koiraa?

Koska kaksi aistia on aina parempi kuin yksi.

Lutikkakoira tulee hyödylliseksi silloin, kun lutikoista ei (vielä) ole silmämääräisiä merkkejä tai tarkastettava alue on sellainen, ettei sitä silmämääräisesti voi varmentaa. Koiran hajuaistin avulla on mahdollista ulottaa tarkastus myös esimerkiksi lattialistojen alle.

Koira on myös ainoa hyödyllinen vaihtoehto tarkastettaessa jo torjuttuja asuntoja. Silmämääräisellä tarkastuksella ei voida määritellä, ovatko lutikoiden jäljet syntyneet torjuntaa ennen vai vasta sen jälkeen. Koirat koulutetaan erottamaan elävät lutikat kuolleista, joten niiden käytölle torjunnan jälkeen ei ole estettä.

Mitä tarkastetaan ja miksi?

Lutikat ovat pimeällä liikkuvia hyönteisiä, jotka hakeutuvat ihmisen luokse lämmön ja hiilidioksidin perässä. Tämä tarkoittaa sitä, että todennäköisimmin lutikoita löytää sieltä, missä oleskellaan pimeällä: nukkumapaikoilta. Tarkastuksessa koiran avulla tarkastetaan sänky/sohva sekä sen ympäristö (lattialistat, yöpöydät, yms.)-

Mitä kaikkea tarkastus pitää sisällään?

Tarkastus alkaa tilauksen jälkeen yhteydenotolla viimeistään seuraavana arkipäivänä. Yhteydenoton yhteydessä annetaan ohjeistukset tarkastusta varten (löytyy myös täältä) ja sovitaan muista yksityiskohdista. Tarkastuksen tuloksen ilmoitamme tilaajalle tarkastuksen yhteydessä. Lisäksi tarkastuksen jälkeen toimitetaan sähköpostitse kirjallinen raportti vielä saman päivän aikana.

Tarkastuksessa tarkastetaan sekä silmämääräisesti että koiran avulla nukkumapaikat, sohvat sekä niiden lähiympäristöt.

Miten tilaan koiratarkastuksen?

Voit varata tarkastusajan arkipäivälle suoraan ajanvarauskalenterin kautta. Mikäli haluat tarkastuksen arki-iltana tai viikonloppuna, olethan yhteydessä puhelimitse (arkisin klo 8-16) tai sähköpostilla. Voit jättää myös yhteydenottopyynnön Yhteystiedot-sivulla, ja olen sinuun yhteydessä.


Lutikkakoira on markkinoiden luotettavin tapa saada varmuus lutikkaongelman tilanteesta - koska kaksi aistia on parempi kuin yksi.